"Nincs legrövidebb út!

a felfedezések úgy születnek,

hogy valaki nem tartja be a szabályokat!"

                                              (Graffity)

Építkezzünk ökosan!

A vályog gyártás kulissza titkairól, és a földtégla gyártáshoz szükséges föld kiválasztásáról kérdezte műszaki vezetőnket a Káli-öko szakembere.
A videó ITT megtekinthető.
A Káliöko weboldalán további hasznos információkat olvashat a kedves látogató a vályog használatáról (link), a földtégla gyártásról, a telek tájolásáról, a helyes alaprajzi elrendezésről, az épület természetes árnyékolásáról, valamint az energiatudatos építészet alapelveiről, és a megújuló energia használatáról. http://www.kalioko.hu/videok

Kender kaszálógép bérlés

Ritkán vetett kender betakarítására alkalmas, speciálisan erre a célra átalakított kender kaszálógép bérelhető.
Amennyiben szüksége van bármilyen kendertermesztéshez kapcsolódó gépre, berendezésre, kérje egyedi ajánlatunkat az e-mail címen, vagy érdeklődjön telefonon: +36-30-501-1015 hívószámon.
2017.09.01.

SzLCs kendermag cséplőgép

2016-ban csatlakoztunk a jelenleg is futó Ipari kendertermesztésre épülő gazdaságfejlesztési programhoz, melynek keretében kendertermesztéshez szükséges kaszáló- és cséplőgépek, kalmár rosta, és kenderszár aprító berendezések gyártását vállaltuk. A vályogtégla présgépekhez hasonlóan ezek a gépek is pályázhatók a közfoglalkoztatási program, és a Start mezőgazdasági program keretében is. Főoldalunkon az SzLCs-01 kendermag cséplőgépet mutatjuk be. Amennyiben szüksége van bármilyen kendertermesztéshez kapcsolódó gépre, berendezésre, kérje egyedi ajánlatunkat az e-mail címen, vagy érdeklődjön telefonon: +36-30-501-1015 hívószámon.
2016.12.01.

SzLP-01 vályogtégla présgép

2014-től elkezdtük gyártani a vályogtégla préselő gépcsalád legkisebb, és egyben legolcsóbb tagját, az SzLP-01-et. Ez a méretre kicsi, de mégis nagyon ügyes gép egyszerre 1 db vályogtéglát présel, normál méretben. Működtetése nem igényel különösebb műszaki felkészültséget, használata egyszerű. Önkormányzatoknak és magánszemélyeknek egyaránt ajánljuk, mindazoknak, akik az egyszerűséget és az olcsóságot részesítik előnyben. Sikeresen alkalmazható közmunkaprogramban, vagy magán építkezéseken egyaránt. Az SzLP-01 típusú földtégla prés segítségével 22-30 nap alatt legyártható az építkezés helyszínén az egy házhoz szükséges téglamennyiség. Présgépünk igen kedvező feltételekkel, kezelő nélkül bérelhető! Kérjen egyedi bérleti ajánlatot az info@foldteglabt.hu e-mailcímen, vagy érdeklődjön telefonon: +36-30-501-1015.
2014.06.01.

SzLP-02 vályog prés

Elkészült legújabb vályog présgépünk, az SzLP-02.
Ajánljuk önkormányzatoknak, magánszemélyeknek, mindazoknak, akik az egyszerűséget és az olcsóságot részesítik előnyben. Sikeresen alkalmazható közmunkaprogramban, vagy kisebb építkezéseken egyaránt.
Bővebb információról érdeklődjön e-mailben vagy a 30/501-1015 telefonszámon.
2012.12.12.

VII. Vályogházas konferencia

GÁRDONYban, 2011. június 11-én 10 órától rendezzük meg a VII. Vályogházas konferenciát, az elmúlt évhez hasonlóan, a IV. Országos ÖKO EXPO és BIOFESZTIVÁL keretében. Idei témáink: A vályogtégla készítés hagyományos módszerei , Fachwerk szerkezetű vályogház építése, gyakorlati bemutató a préselt vályogtégla gyártásról , vályogházak felújításának kérdései, valamint tájékozódhatunk az építési engedélyezési eljárások rejtelmeiről. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
2011.06.01.

Bővebben a konferenciáról>>
Bővebben az öko expo-ról>>

VI. Vályogházas konferencia

Idén június 5-én, GÁRDONYban, a Velencei tó partján kerül megrendezésre a VI. Vályogházas konferencia, a 3. Országos ÖKO EXPO és BIOFESZTIVÁL keretében. A fő téma ezúttal a természetes anyagú épületek építési engedélyezése , a vályog tűzállósági kérdései, a gépi vályogtégla gyártás, valamint a gerendaház- és szalmaépítés. A vályogtégla gyártásról gyakorlati bemutatót is tartunk. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
2010.05.04.

Bővebben a konferenciáról>>
Bővebben az öko expo-ról>>

V. Vályogházas konferencia

2009. május 1-én kerül megrendezésre Hévízgyörkön az immár hagyományosnak tekinthető V. Vályogházas konferencia. Előadásokat hallhatunk a vályogépítészetről, a gépi vályogtégla gyártásról, a vályogház építésről, valamint a nádtető építésről. A gépi vályog gyártásról gyakorlati bemutatót is tartunk. A konferenciára mindenkit szeretettel várunk!
2009.04.27.

Bővebben>>

Felhívás!

TERVEZŐKET és KIVITELEZŐKET keresünk vályogházak tervezésére és építésére az ország egész területéről, hosszútávú, kölcsönös együttműködés reményében.
2008.03.07.


Hírek:

"Építsünk vályogházat!" címmel olvashatunk A Mi Otthonunk c. újság 2008. júniusi számának szakmai mellékletében többek között a vályogházak építéséről, felújításáról, telek és tervező választásról.
2008.06.10.

Megjelent A Mi Otthonunk c. újság 9. (szeptemberi) száma. A lap többek között 2 teljes oldalt szentel a vályog építészetnek "Hogyan épül a vályogház?" címmel.
2007.10.11.

Bővebben>>

Még több a vályogról és a földtégláról:

A vályog előnyei, avagy: A jövő építőanyaga a föld!

Bővebben>>

Nincs új a födém alatt, avagy: Korszerű-e a vályog ?

Bővebben>>